Concentratiewerkplekken – APOD serie

De huidige tijd van flexwerken, thuiswerken en internationaal samenwerken stelt andere eisen aan het hedendaagse kantoor. Veel meer ruimte zal gebruikt worden voor activiteiten als vergaderen, informeel overleg en brainstorm. Alleen als het kantoor deze activiteiten goed faciliteert zal er op een productieve wijze gebruik van gemaakt worden.

Bepaalde taken vragen meer concentratie dan andere. Om dit te faciliteren binnen een open kantoor heeft Manus van Kantoor de Hybrid Apod in zijn assortiment, deze is ontwikkeld door Markant. Afhankelijk van de afmeting beschikken 1-6 personen over een ruimte waar gewerkt kan worden zonder anderen op de werkvloer te storen, en zonder gestoord te kunnen worden. De Apod is makkelijk te installeren en te verplaatsen.

 

Voordelen

Voldoende ventilatie
Akoestisch
Eenvoudig te verplaatsen (S en M)

Ventilatie

Vaak is bij het ontwerp van een kleine vergaderruimte niet voldoende nagedacht over ventilatie. Gevolg is dat vaak na 10 minuten de deur wagenwijd opengezet wordt en weg is alle voordeel van een afgesloten ruimte. Een gezond klimaat binnen de Apod was daarom ons belangrijkste aandachtspunt tijdens de ontwikkeling.

 

De luchtinlaat is het meest belangrijke onderdeel van het ventilatiesysteem. Zonder een goede luchtgeleiding zal een ventilatiesysteem niet goed functioneren. In de Apod is gebruik gemaakt van zogenaamde low pressure ventilatoren die met een lage luchtdruk en weinig geluid toch voor een zeer goede luchtverversing zorgen. Door de plaatsing van de diverse luchtinlaten komt er, ook als er twee Apods tegen elkaar geplaatst zijn, voldoende lucht binnen.

Alle grondstoffen van de Apod zijn emissievrij en stoten dus geen schadelijke dampen uit.

Hoor ik mezelf nog wel?

Doordat we gebruik maken van speciale resonatoren en akoestisch vilt dempen we over het hele geluidsspectrum. We hebben extra dik gelaagd glas gebruikt om ook hier de demping te optimaliseren. Een groot gevaar van veel geluidsdemping is dat je jezelf niet goed meer hoort praten. Dit werkt vervreemdend en erg vermoeiend. Daarom hebben we gestreefd naar de ideale nagalmtijd. Door de juiste mix van materialen hebben we deze gevonden.

Stroom nodig?

In de Apod hebben we een infrastructuur gecreëerd die het mogelijk maakt diverse apparatuur aan te sluiten, passen bij een specifieke activiteit. Standaard kan een tafel op vaste hoogte geïnstalleerd worden, optioneel kan deze vervangen worden door een elektrisch verstelbare zit/sta tafel. De Apod is zowel van de onderzijde als de bovenzijde aan te sluiten op het lichtnet. Hierdoor maakt het niet uit of er een stopcontact op de grond zit of stroom uit het systeemplafond moet komen, de Apod is altijd netjes aan te sluiten.